Zakładka Grupy i użytkownicy umożliwia kolejno: dodanie grupy ogólnej, grupy użytkowników, wycięcie i wklejenie wybranej grupy oraz jej usunięcie.

Tworząc nową grupę, należy przede wszystkim wybrać miejsce w strukturze platformy (na drzewku), w którym dana grupa ma się znajdować.

Kiedy wybierzemy już miejsce, za pomocą przycisku "Dodaj grupę użytkowników" tworzymy nową grupę i nadajemy jej nazwę, opcjonalnie opis.

Do tak utworzonej grupy można teraz dodać użytkowników spośród tych, którzy są już na platformie. Wystarczy wejść do zakładki Lista użytkowników grupy i użyć przycisku "Dodaj/Usuń".

Kliknięcie przeniesie nas do możliwości wyboru użytkowników, których chcemy dodać, wg grupy, pierwszej litery nazwiska lub po wyszukaniu. Kiedy użytkownik zostanie dodany do grupy, pojawi się on na liście i będzie można edytować jego profil, zresetować hasło, przenieść do archiwum lub przenieść pomiędzy grupami.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?