Powiadomienia są to wiadomości systemowe przesyłane do użytkowników po wykonaniu danej akcji.

System pozwala na przesyłanie następujących powiadomień:

  • Aktywacja konta użytkownika,
  • Anulowanie terminu szkolenia tradycyjnego,
  • Archiwizacja użytkowników po upływie daty terminacji,
  • Brak możliwości ukończenia kursu,
  • Budżet dla działu został zaplanowany,
  • Dezaktywacja konta użytkownika,
  • Dodanie potrzeby terminu szkolenia,
  • Dostęp do ankiety,
  • Edycja danych użytkownika,
  • Generowanie raportu cyklicznego,
  • Rozpoczęcie nowego cyklu programu,
  • Rozpoczęcie nowego cyklu ścieżki,
  • Informacja o odrzuceniu wniosku szkoleniowego
  • Informacje o dostępnym webinarium
  • Koniec czasu na naukę w cyklicznym kursie e-learning,
  • Lista użytkowników powiadomionych o zmianach w terminie szkolenia,
  • Nieukończenie w wymaganym czasie przez użytkownika elementu zawartego w ścieżce edukacyjnej,
  • Nowy wniosek szkoleniowy,
  • Nowy wniosek szkoleniowy do akceptacji,
  • Otwarcie nowego okresu budżetowego,
  • Pomyślna synchronizacja użytkowników i grup kanału,
  • Pomyślna synchronizacja z systemem zewnętrznym,
  • Ponowny przydział do kursu,
  • Ponowny przydział do szkolenia,
  • Ponowny przydział do testu,
  • Postęp nauki uczestnika kursie,
  • Powiadomienie o uczestnictwie w szkoleniu tradycyjnym,
  • Przydział do ścieżki powtórkowej,
  • Przydzielenie użytkownika bezpośrednio do obiektów szkoleniowych,
  • Przydzielenie użytkownika do otwartego katalogu,
  • Przydzielenie użytkownika do programu,
  • Przydzielenie użytkownika do ścieżki edukacyjnej,
  • Przypomnienie o kończącym się czasie w na ukończenie kursu/szkolenia,
  • Przypomnienie o niewypełnionej ankiecie,
  • Przypomnienie o zbliżającym się terminie szkolenia tradycyjnego,
  • Przywrócenie konta użytkownika z archiwum,
  • Rejestracja użytkownika,
  • Reset hasła użytkownika przez administratora,
  • Rozpoczęcie nowego cyklu nauczania w kursie e-learning,
  • Ukończenie przez użytkownika kursu e-learning zawartego w otwartym katalogu,
  • Ukończenie przez użytkownika elementu zawartego w ścieżce edukacyjnej,
  • Ukończenie ścieżki edukacyjnej przez podwładnego,
  • Usunięcie przydziału użytkownika do ankiety,
  • Usunięcie przydziału użytkownika do otwartego katalogu,
  • Usunięcie przydziału użytkownika do programu,
  • Usunięcie przydziału użytkownika do ścieżki edukacyjnej,
  • Utrata dostępu do elementów w ścieżkach,
  • Utworzenie konta użytkownika,
  • Utworzenie nowego terminu szkolenia tradycyjnego,
  • Uzyskanie dostępu do kursu w ścieżce powtórkowej,
  • Uzyskanie dostęp do pliku w ścieżce powtórkowej,
  • Wygenerowanie klucza zmiany hasła,
  • Wystąpienie błędów podczas synchronizacji użytkowników i grup kanału,
  • Wystąpienie błędów podczas synchronizacji z systemem zewnętrznym,
  • Wysyłanie zaproszeń do grona znajomych,
  • Wysłanie powiadomienia o błędach w periodycznej synchronizacji użytkowników z pliku XLS,
  • Wysyłanie pytania do konsultanta,
  • Zadaj pytanie odnośnie szkolenia lub platformy,
  • Zaproszenie do grupy dyskusyjnej,
  • Zbliżająca się data końca okresu ważności kursu,
  • Zbliżająca się data końcowa okresu ważności programu,
  • Zbliżająca się data końca okresu ważności szkolenia,
  • Zbliżająca się data końca okresu ważności testu,
  • Zbliżająca się data końca okresu ważności ścieżki,
  • Zgłoś awarię platformy e-learning,
  • Zgłoś awarię szkolenia e-learning,
  • Zgłoś błąd platformy e-learning,
  • Zgłoś błąd szkolenia e-learning,
  • Zmiana danych terminu szkolenia tradycyjnego,
  • Zmiana grup użytkownika,
  • Zmiana statusu zgłoszenia na kurs e-learning z katalogu,
  • Zmiana statusu zgłoszenia na termin szkolenia tradycyjnego.

Aby powiadomienia były wysyłane przez system, należy określić parametry wysyłania powiadomień (w postaci chceckboxów) w pozycji "Kanał" lub "Szablon użytkownika".

Jeśli powiadomienie jest aktywne, to lista powiadomień prezentuje ikonę lupki w kolumnie dotyczącej kanału komunikacyjnego. Jeśli lupka oznaczona jest literą "u", oznacza to, że danym kanałem komunikacyjnym wysyłane jest powiadomienie z szablonu użytkownika.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?