Możliwe jest przede wszystkim synchronizowanie grup użytkowników, aby zarządzanie dostępem było łatwiejsze i szybsze. Zsynchronizowanie grupy z Bazą wiedzy jest bardzo proste - wystarczy w "Administracji" wybrać grupę ze struktury drzewkowej i w ogólnych danych grupy zaznaczyć "Synchronizuj z bazą wiedzy".

Grupom można nadawać następujące uprawnienia:

  • podgląd,
  • możliwość komentowania,
  • edycja,
  • usuwanie,
  • administrowanie.

Aby przejść do edycji uprawnień dla danej strony, wchodzimy do menu "STRONA" i wybieramy "Administer Page", a następnie w menu "Użytkownicy i grupy" "Rights: Page & Children" (jeśli chcemy nadać uprawnienia do strony i jej podstron) lub "Rights: Page" (jeśli chcemy nadać uprawnienia tylko do danej strony).

Dzięki temu możliwe jest różnicowanie wprowadzanych treści - niektóre elementy są dostępne dla każdego, do innych dostęp jest mocno ograniczony. Mamy przez to pewność, że każdy dział w firmie widzi tylko przygotowane dla niego kategorie i artykuły.
Pozwala to również na zdefiniowanie moderatorów, którzy mogą tworzyć, uzupełniać i dostosowywać artykuły w swoim obszarze specjalizacji.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?